Mitolojik hikayelerle Anadolu

08 Ocak 2018

TRN_7045

Özel Piri Reis Okulları öğrencileri ile buluşan Arkeolog ve Yazar Işık Öztürk, Anadolu medeniyetlerini mitolojik hikayeler eşliğinde anlattı.

Arkeolog ve Yazar Işık Öztürk iki gün boyunca Özel Piri Reis Okullarının konuğu oldu. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik olarak “Anadolu 1001 Uygarlık 1001 Öykü” adlı sunumu yapan Öztürk, mitolojik hikayeler eşliğinde Anadolu’da tarih öncesi dönemden günümüze kadar hüküm süren medeniyetler hakkında bilgi verdi. Anadolu’nun çeşitli kentlerindeki arkeolojik alanlara ait fotoğraflarla renklendirilen sunum öğrenciler tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Öğrencilere arkeolojinin nasıl bir bilim olduğunu anlatan Öztürk ayrıca Karşıyaka Piri Reis Okullarında ilkokul öğrencilerine yönelik olarak “Dinazorların Dünyası” adlı 3 boyutlu fotoğraf gösterisi de yaptı.