Kardeş Projesi başladı

27 Kasım 2017

IMG_9415

Özel Piri Reis Okullarında başta 1. sınıf öğrencilerinin okula daha hızlı uyum sağlayabilmeleri, okul içi sosyal ilişkileri geliştirmek, büyük sınıflardaki ağabey ve ablalarıyla olumlu iletişim kurabilmeleri amacıyla 2012-2013 eğitim öğretim yılından bu yana uygulanan “Kardeş Projesi”nin bu yılki ayağı başladı.

Proje hakkında Rehberlik dersinde yapılan bilgilendirmenin ardından 5. sınıf öğrencileri öğretmenleri eşliğinde 1. sınıfların yanına indi. Kura yöntemiyle belirlenen kardeşlerin tanıştırılarak yan yana geçmesiyle birlikte büyüklerle küçükler önceden hazırlanmış renkli kağıtlara ellerini çizdi ve koridordaki panoya yapıştırdı. Yıl boyunca sürecek proje kapsamında ağabey ve ablalar ile kardeşler, öğretmenleri eşliğinde çeşitli etkinliklerde bir araya gelecek. Büyük öğrenciler teneffüslerde kardeşlerinin yanına giderek onlara çeşitli konularda destek olacak.