Denizanası nasıl hareket eder

03 Ocak 2018

DSC03926

Doğadaki birçok canlının farklı özelliğe sahip olduğunu öğrenen Hazırlık Sınıfı öğrencileri GEMS uygulamaları kapsamında “Denizanası” etkinliği yaptı. Fen Bilimleri laboratuvarında yapılan uygulama öncesi öğrencilere suda yaşayan canlılar ve denizanası hakkında bilgi verildi. Saydam bir yapıya sahip denizanasının iskelet, kalp, beyin gibi organlarının olmadığı, birçoğunun zehirli olmasına karşın Japonya, Kore ve Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinde yaşayan insanlar tarafından yiyecek olarak tüketildiğini öğrenen öğrenciler daha sonra pet şişe, su, gıda boyası ve buzdolabı poşeti kullanarak temsili denizanası yaptı. Etkinlik sırasında denizanası görünümü verilen buzdolabı poşeti renkli suyla dolu pet şişenin içine yerleştirildi. Şişeyi hareket ettiren öğrenciler poşetin su içerisindeki hareketini gözleyerek denizanasının su içerisinde nasıl hareket ettiğini öğrendi.