Çini projesi tüm hızıyla sürüyor

05 Aralık 2018

1

Özel Piri Reis Okulları ve İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesi öğrencileri tarafından yürütülen “Somut Olmayan Kültürel Miras: Çini” adlı proje tüm hızıyla sürüyor. Öğrenciler proje kapsamında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları ve Seramik Bölümü’nü ziyaret ederek çini sanatı hakkında bilgi aldı.

Öğretim üyelerinden bilgi alan öğrenciler daha sonra dış cephesi çinilerle kaplı olan tarihi Konak Yalı Camii’nde inceleme yaptı. Caminin tarihi ve sanatsal önemi hakkında bilgi edinen öğrencilerin gezisi Başdurak Turistik El Sanatları Çarşısı’nda Çini Sanatçısı Ebru Camkıran’ın atölyesini ziyaret etmeleri ile sona erdi. Camkıran ziyarette öğrencilere çini sanatında kendi tarzını nasıl oluşturduğunu ve usta-çırak ilişkisini anlattı.