Çanakkale destanı anıldı

16 Mart 2018

1_2

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında hafta boyu süren etkinliklerle kutlandı. Okul fuayesinde “1915 Çanakkale” adlı serginin açılmasının ardından öğrenciler Perşembe günü savaşta yaşanan kahramanlıkları ve Mustafa Kemal’in Çanakkale Zaferi’ndeki rolünü anlatan “Çanakkale 1915” adlı belgeseli izledi. Fransızca Öğretmeni Atilla Karaoğlu Cuma günü sabah töreninde Çanakkale türkülerini, öğrenciler ise “Bir Destandır Çanakkale” adlı oratoryoyu seslendirdi. Anma törenleri Emekli Deniz Kurmay Albay Utku Arslan’ın ortaokul öğrencilerine Çanakkale Deniz Savaşlarını konu alan konferansı ile sona erdi.