Balonu patlatmadan deney yaptılar

19 Ocak 2018

DSC04293

Basınç konusunu işleyen anaokulu öğrencileri GEMS çalışmaları kapsamında “Yüzey alanını arttırdım balonu patlatmadım” deneyi yaptı.

Basınç ile yüzey alanının büyüklüğü arasında bağlantı kurmak amacıyla Fen Bilimleri laboratuvarında gerçekleştirilen çalışmada strafor, kürdan ve balon kullanıldı. Tek bir kürdan kullanarak balonu rahatlıkla patlatan öğrenciler strafor üzerine yerleştirilen çok sayıdaki kürdan ile hazırlanan düzenek üzerine konulan balonun patlamadığını gözlemledi. Balonun patlamamasının kürdanlardan oluşan düzeneğin balonla temas ettiği yüzeyin genişliğinden kaynaklandığını öğrenen öğrenciler günlük hayattan örneklerle bilgilerini pekiştirdi.