5. sınıflar Levanten kültürünü araştırdı

31 Mayıs 2018

DSC_0020 (1)

Özel Piri Reis Okulları 5. sınıf öğrencileri, İzmir’de yaşayan farklı kültürleri tanımaları amacıyla geliştiren proje kapsamında Levanten kültürünü araştırdı. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerindeki 5. sınıf öğrencilerinin yürüttüğü proje kapsamında İzmir Levantenler Derneği’nden Peter Papi ile söyleşi yapan öğrenciler Levantenlerin kente geliş süreçleri, kültürleri ve İzmir’e yaptıkları katkılar hakkında bilgi edindi. Öğrendiklerini hazırladıkları panolar aracılığı ile arkadaşları ile paylaşan ve Levanten geleneğine uygun karnaval düzenleyen öğrenciler gönüllerince eğlenmenin yanı sıra öğlen yemeğinde Levantenlere özgü köfte ve karnaval tatlısı yedi.