4. sınıflar Uzay Kampı’nda

22 Şubat 2018

DSC_0017

Öğrencilerin bilimin çeşitli dallarında bilgi sahibi olmaları, farklı bakış açısı kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen geziler Uzay Kampı gezisi ile sürdü. Geziye katılan 4. sınıf öğrencileri Uzay Kampı’nda bulunan uzay mekiği simülatöründe mekik hakkında merak ettiklerini öğrendi. Yerçekimi olmayan ortamda uzay yürüyüşü gerçekleştirerek astronotların günlük yaşamını yakından inceleme fırsatı da bulan öğrenciler topraksız ortamda yetiştirilen bitkileri inceledi. Uzay Kampı’nda bulunan Mars yüzeyi simülasyonunu gören öğrenciler daha sonra fen bilimlerinin temelini pekiştirmek amacıyla yapılan üç ayrı deneye katılarak havanın varlığı, etki-tepki ve roketlerin çalışma prensiplerini öğrendi.