4’ler uzay kampında

21 Şubat 2019

IMG_7416

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 4. sınıf öğrencileri Gaziemir Ege Serbest Bölgesinde bulunan Uzay Kampı’nı ziyaret etti.

Öğrencilere bilimi sevdirmek,onlara farklı bakış açıları kazandırmak, bilimin çeşitli dallarında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen geziler kapsamında 4. sınıf öğrencileri Uzay Kampı Türkiye’ye gezdi. NASA tarafından kullanılan uzay mekikleri hakkında bilgi alan öğrenciler, yerçekimsiz ortamda hareket etme, uzay yürüyüşü, astronotların günlük aktivitelerini nasıl gerçekleştirdiğini ve topraksız ortamda nasıl bitki yetiştirildiğini öğrenme fırsatı yakaladı. Uzay mekiği simülatöründe bir uzay görevini icra eden öğrenciler ardından fen bilimlerinin temellerini pekiştirmek amacıyla yapılan üç deneye katılarak havanın varlığı, etki-tepki kuvveti ve roketlerin çalışma prensiplerini öğrendi.