2. sınıflar elektrikle tanıştı

18 Ocak 2018

DSC04246

2. sınıf öğrencileri GEMS uygulamaları kapsamında “Elektriklenme” çalışması yaparak elektrik ile tanıştı.

Fen Bilimleri laboratuvarında yapılan çalışmada elektrik ve elektrik kavramlarını öğrenen 2. sınıflar daha sonra balon ve alüminyum folyo parçaları kullanarak deney yaptı. Gruplara ayrılan öğrenciler çalışmanın ilk aşamasında alüminyum folyo parçalarını balona koyduktan sonra balonu şişirdi. Bir sonraki aşamada balonu yün kumaşa sürten öğrenciler parmaklarını balona yanaştırınca içerde bulunan küçük folyo parçalarının hareketlendiğini izledi. Folyo parçalarının elektriklenme nedeniyle hareket ettiğini öğrenen öğrenciler bilgilerini başka materyaller ile deneyerek pekiştirdi.