TRN_8378

Şermin BARAN ÖNER

2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Fransa’nın Vichy kentindeki CAVILAM dil eğitim merkezinde “Fransa’nın güncel sorunları” konulu programa katıldı. Nantes Üniversitesi Yaz Okulu kapsamında “Dünyada Fransızca öğretiminde kullanılan yöntemler” üzerine eğitim aldı. İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneğinde yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı, derneğin düzenlediği yaz üniversitesinde organizatör olarak yer aldı ve “Fransız Kültürünü Öğretmek” ve “Dil seviyesini belgelendirmede değerlendirme yöntemleri” üzerine eğitimlere katıldı.“Fransızca öğretiminde kullanılan oyun yöntemleri”, “Drama yöntemiyle dillerin kültürlerarası etkileşimi” ve “Karşılıklı etkileşim modelinden yola çıkarak konuşma ve yazma yöntemiyle sınıfı harekete geçirme yöntemleri” üzerine formasyonlar aldı. İzmir Fransızca Öğretmenleri “Yabancı dil olarak Fransızca eğitiminde tiyatro teknikleri” ve “Fransızca derslerinin yaratıcılığını arttırma” üzerine formasyonlara katıldı. 2015 yılında DELF A1- A2- B1- B2 Sınav Uygulayıcısı ve Değerlendiricisi Sertifikasını, aynı yıl İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen “Öğretimsel Koçluk Eğitimi” sertifikasını aldı. 12 yıl  tiyatro oyunculuğu ve ardından tiyatro eğitmenliği yaptı. Üniversite’de Fransızca oyunlar sahneye koydu. 2016 yılında Liseler Arası Fransızca Tiyatro Festivali kapsamında grup eğitmeni olarak İspanya’da bulundu. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Amsterdam’a tiyatro turnesine katıldı. İzmir'deki bazı özel okullarda çalışan Öner 2017 yılından bu yana Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında Fransızca Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

©2020 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.