Müzik Öğretmeni

Jennifer DUCHATEAU

Fransa’da, Boulogne-sur-mer Müzik Konservatuarı’ndan 1995 tarihinde keman ve solfej eğitimlerini çok iyi dereceyle tamamlayarak mezun oldu. 1997 yılında Charles de Gaulle Lille III –Fransa Üniversitesi’nde Müzikoloji Lisans diplomasının ardından, 1998’de çok iyi dereceyle aynı üniversiteden Mastır diplomasını almıştır. 1998-1999 yıllarında Prof. Kudsi Ergüner ile, Paris 8 Üniversitesi’nde Türk Halk Müziği araştırmaları (dikte, analiz, ölçü ve mod etütleri) ile Estetik, Sanat Eseri ve Teknoloji- Etno- müzikoloji doktora çalışmaları yapmıştır. Aynı dönemde, INALCO- Paris Doğu Medeniyetleri Enstitüsü’nden DULCO Türkçe diplomasını almıştır.
1992-1999 yılları arasında Théatre de Calais-Fransa Devlet Operası Orkestra’sında 2nci Keman müzisyeni, Lezennes ve Cuincy konservatuarlarında solfej öğretmeni olarak görev yaptı.
1999 yılında Özel Piri Reis Okulları-Karşıyaka ve Saint-Joseph Lisesi’nde (1999-2007) Müzik öğretmeni olarak görev yapmaya başlamıştır. Bu yıllar arasında Piyano sanatçısı Sn. İclal Kardıçalı ile Duo resitaller ve konserler gerçekleştirmiş olup,    1999-2003 yıllarında 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Akademi Orkestrası’nda birinci keman sanatçısı olarak görev yapmıştır.
Yine aynı dönemde; 2001 yılında, PROMODEP – Faculté Libre de l’Ouest-Fransa tarafından Saint-Joseph Lisesi’nde verilen “Zihinsel Yönetim Eğitmenliği” Sertifikası, Angers Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Guy Le Boudec tarafından Saint-Joseph Lisesi’nde verilen “Değerlendirme Formasyonu”, 2004 yılında, Marie-Brigitte Lemaire tarafından verilen “Jean qui rit” metodu formasyon sertifikası, 2006 yılında, “Yaratıcılığa yolculuk” ve “Okul öncesinde yaratıcı etkinlikler” formasyon sertifikası ve 2006 yılında, Fransız Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Öğretmenliği Diplomasını almıştır. 1999-2017 yılları arasında Piri Reis Okulları tarafından düzenlenen bütün eğitim seminerlerine katılmıştır. 2013-2015 yıllar arasında “Chant’Europe’’Comenius projesinde okulumuzu temsil etmiştir.
Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’nda müzik öğretmeni olarak görev yapmaktadır.