Sosyal Bilgiler Öğretmeni

o14_1

Ejder AKHANCA

Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde, tezsiz yüksek lisans (formasyon) eğitimini de Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Öğretmenlik mesleğine 2006 yılında İzmir'de bir dersanede başladı. 2012- 2014 yılları arasında özel bir okulda tarih ve sosyal bilgiler öğretmeni olarak çalıştı. 2015 yılında VII. Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Kongresi'nde "Eğitimde Kentlilik Bilinci ve Kültür Öğrenimi" adlı bildiri sundu. 2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Bölge ödülünü aldı. Aynı yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri "Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü"ne layık görüldü. 2015 ve 2016 yıllarında Doğa Okulları, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Vitamin Eğitim işbirliği ile gerçekleştirilen "5. ve 6. Yeni Nesil Eğitim Konferansları"na katılıp sunum yapma fırsatı elde etti. 2013 tarihinde Altın Oran Akademi tarafından verilen "Öğrenci Koçluğuna Giriş" eğitiminin yanı sıra meslek içi ve meslek dışı katılım belgeleri ve sertifikaları bulunan Ejder Akhanca Ağustos 2014 yılından bu yana Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapmaktadır.