Ana Sınıfı Uzman Öğretici

Dilek ÇELİK

İstanbul Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. Öğretmenliğe 2009 yılında İstanbul Özel Cent Koleji’nde başladı.  Ardından İstanbul Özel Atacan Koleji’nde çalıştı. 2015 Yılından bu yana Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’nda görev yapan Çelik, çocuklarda 9 tip mizaç modeli, okul öncesinden ilköğretime farklı uygulamalar, erken çocukluk döneminde çok kültürlü eğitim, fark yaratan çocuklar, çocuk hakları araştırması, farklılıklara saygıda oyunun önemi, demokratik çocuk yetiştirme yöntemleri, çocuklarda cinsiyet rolleri üzerine çalışmak, çocuk ve sanat, çocuk ve öteki hakları, çocuklarda oyun ve sanat, eğitimin hukukçusu öğretmen, bilişsel bilginin ötesinde öğretmen, eğitimde çevrenin rolü, çocuğun yararına okul, bilişsel bilginin ötesinde öğretmen, okul kültürünün toplumsal kökenleri, eşitlikçi eğitim çevresi oluşturmak, eğitimde dijital beklentiler, aile-okul-arkadaş konularında farklı seminerlere katıldı. Okul öncesi alanındaki projelerini  Sabancı Üniversitesi ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’ nda gerçekleştirilen çeşitli konferanslarda sundu.