Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Canan İPEK

Süleyman Demirel Üniversitesi, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden 2006 yılında mezun oldu.  Çeşitli dershane ve devlet okullarında görev yaptı. Ayrıca Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı gönüllü çalışanı olarak topluma hizmet uygulamaları gerçekleştirdi. Hızlı okuma, yaratıcı drama, diksiyon, kukla formasyonu gibi eğitimlere sahip olan Canan İpek öğrenim hayatı boyunca izcilik, atletizm takım oyunculuğu, gezi gözlem koordinatörlüğü, çocuk tiyatrosu senaristliği, yönetmenliği ve oyunculuğu, münazara şenliklerinde grup başkanlığı rolleri üstlendi. İpek, farklı projelerde ilçe komisyon üyeliği üstlenmiş, kişisel ve mesleki yaşamına katkı sağlayacak çok sayıda eğitim programı, seminer, kongre, konferans, yarışma, festival, sempozyuma katılmıştır ve çok sayıda sunum gerçekleştirmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri”nde bölge birinciliği bulunan İpek, TÜBİTAK ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen “DÜŞÜN-TARTIŞ 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Projesi”ne katılım hakkı kazanan 15 öğretmenden biri olarak sunum yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri   "Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülünü kazandı. İpek, 2009 yılından bu yana Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’nda görev yapmaktadır.2015 yılında VII. Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Kongresi'nde "Eğitimde Kentlilik Bilinci ve Kültür Öğrenimi" adlı bildiri sundu.2015 ve 2016 yıllarında Doğa Okulları, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Vitamin Eğitim işbirliği ile gerçekleştirilen "5. ve 6. Yeni Nesil Eğitim Konferansları"na katılıp sunum yapma fırsatı elde etti.

©2018 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.