Yeşil adam 7. kıtayı kurtarıyor

15 Kasım 2019

sahne

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları hazırlık sınıfı öğrencileri “Kutu Kutu Ekoloji (Eco-Jeux) Projesi” kapsamında Yeşil Festival’de buluştu.

Küçük yaşlardan itibaren öğrencilere doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamak amacıyla yürütülen Kutu  Kutu Ekoloji (Eco-Jeux) Projesinin “Yeşil Adam 7. Kıtayı Kurtarıyor” adlı çalışmasında hazırlık sınıfı öğrencileri Ekotim ile birlikte dört hafta boyunca üretim, tüketim, tüketim alışkanlıkları ve geri dönüşüm konuları üzerine çalışma yaptı.

Okul bahçesinde bulunan ağaçların meyvelerinden ayva reçeli, zeytin, limonata yapıp doğal sabun üreten minikler ekmek pişirmesini öğrenip bez çanta yaptı. Son olarak geri dönüşümün önemini ortaya koymak için atık malzemeleri kendilerine özgü çalışmalar yapan minikler ürettikleri ürünleri yeşil markette sattı. Satıştan elde edilen gelir Ege Orman Vakfı’na bağışlandı.