Yavaşlı Piri Reislilerle buluştu

17 Kasım 2017

IMG_9201

Kitaplarında tarihi kişilerin yerine kendini koyarak çocuklara o kişilikleri kendi ağızlarından anlatmayı tercih eden kitaplarında çocukları düşünürken roman kahramanları ile duygu bağı kurmaya teşvik eden Yazar Aydoğan Yavaşlı, Piri Reislilerle buluştu. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile buluşan Yavaşlı, öğrencilik yıllarını, kitap kahramanlarını seçerken dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı. Çocukların sorularını yanıtlayan Yavaşlı ardından kitaplarını imzaladı.

Karşıyaka Piri Reis Okullarında 5. sınıflarımız Aydoğan Yavaşlı ile buluşmadan önce Türkçe dersinde  “Maceralar Teknesi Kurtuluş Savaşı’ında” adlı kitabını okuyup incelediler. Öğrencilerimiz, kitabın hem biçim hem de içerik incelemesini yaptıktan sonra Türkçe ve Sosyal Bilgiler dersleri disiplinlerarası işbirliği halinde  “Kurtuluş Savaşı”nın hikâye haritasını karikatürize ederek çizdiler. Oldukça ilgi gören bu çalışmalarını görselleştirerek sergilediler.