Yalıçapkınını çini ile birleştirdiler

04 Ocak 2019

DSC_0026

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencileri, “Somut Olmayan Kültürel Miras: Çini” adlı proje kapsamında İzmir Kuş Cenneti’ne giderek yalıçapkını hakkında bilgi aldı.
Çini projesi kapsamında başta 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve çeşitli tarihi mekanlar başta olmak üzere çeşitli incelemeler yapan Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencileri bu kez nesli tükenmekte olan İzmir’e özgü kuş yalıçapkını ile kültürel miras çiniyi birleştirdi. Fen bilimleri dersinde yalıçapkını hakkında bilgi alan ardından da İzmir Kuş Cenneti’ne giderek gözlem yapan öğrenciler son olarak yalıçapkını ile ilgili motifleri inceleyerek görsel sanatlar dersinde yalıçapkını ile ilgili çalışma gerçekleştirdi.