·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Uzayda hafta sonu

04 Aralık 2018

DSC_0249


Özel Piri Reisli öğrenciler Gaziemir’de bulunan Uzay Kampı Türkiye’de yıldızlar ve gezegenlerle dolu bir hafta sonu geçirdi.

Gençlerin bilim ve teknoloji alanlarında kariyer yapmaları için motive edilmesi amacıyla düzenlenen “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” etkinliği 30 Kasım- 2 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ege Serbest Bölgesi’ndeki Uzay Kampı Türkiye’de gerçekleştirilen iki günlük etkinlik boyunca öğrenciler bir yandan interaktif simülasyonlar aracılığı ile uzayla hakkında bilmediklerini öğrenirken öte yandan iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında eğitim aldı.

Planeteryumda yıldız ve gezegenlerin özelliklerini inceleyen, Mars’ı teleskopla izleme fırsatı bulan öğrenciler macera dolu iki gün geçirdi. Uzay mekiği simülatöründe bir uçuş görevini canlandırarak astronotların karşılaştığı durumlar hakkında bilgi sahibi olan, yerçekimsiz ortamda yürüyüş yapan öğrenciler çok eksenli simülatörde uzay mekiklerinin atmosfere girdiği andan itibaren astronotların yaşadığı yön kaybı hissini birebir yaşadı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img