UNESCO projesi devam ediyor

25 Nisan 2018

IMG-6801

Özel Piri Reis Okullarının İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi ile birlikte yürüttüğü UNESCO Aspnet Programı kapsamındaki “28. Mehmet Çelebi’nin Rotasında 18. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Bir Köprü Kurmak” adlı proje çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Proje kapsamında 7. sınıf öğrencileri 28. Mehmet Çelebi’nin Fransa seyahati sırasında izlediği rotayı tanımak amacıyla maket ve minyatür çalışması yaptı. Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ile birlikte Fransa maketi yapan Güzebahçe Piri Reisliler, Mehmet Çelebi’nin rotası üzerinde araştırma yaptı. Karşıyaka Piri Reisliler ise DEÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hikmet Gökmen ile Mehmet Çelebi’nin gezdiği kentlerde gördüğü tarihi eserleri minyatür tarzında resimlendirerek boyadı.