Topluluk bahçesinin toprağı incelemede

13 Şubat 2019

DSC_0134

Topluluk Bahçesi Projesi kapsamında üretilen kompost gübre ve doğal toprak örnekleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak Analiz Laboratuvarı’na teslim edildi.

Sürdürülebilir kalkınma eğitimi kapsamında Özel Piri Reis Okulları ve İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi öğrencilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteği öğretim yılı başından beri yürüttüğü Topluluk Bahçesi Projesi’nde yeni bir aşamaya gelindi.

Kültürpark’ta proje için ayırılmış alanda velileriyle birlikte sebze ekecekleri yatakların içini organik malzemeler ve toprakla doldurularak hazırlayan öğrenciler bu yataklarda oluşan kompost gübre ve topraktan aldıkları örnekleri analize götürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Toprak Analiz Laboratuvarı’na gezi düzenleyen üç okul proje grubu öğrencileri beraberlerinde götürdükleri örnekleri analiz için laboratuvar yetkililerine teslim ettikten sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.