Sıvı basıncını gözleyerek öğrendiler

11 Aralık 2018

IMG_2350

Öğrencilerin bilimin temel kurallarını anlayarak fen bilimlerine karşı motivasyonlarını artırmak amacıyla yapılan GEMS uygulamaları kapsamında 1. sınıf öğrencileri sıvı basıncı deneyi yaptı. Fen bilimleri laboratuvarında gruplara ayrılarak yapılan çalışmada beher kabı, cam U boru, plastik boru, huni ve gıda boyası kullanıldı.

Çalışmaya başlamadan önce kullanacakları malzemeler hakkında bilgi edinen öğrenciler beher kabında bir miktar suyu renklendirerek U cam borunun açık ucundan döktü. U borunun iki kolundaki sıvı yüksekliğinin eşit olduğu gözleyen öğrenciler ikinci aşamada U borunun ucuna bir plastik boru ve huni taktı.

Huni beher içindeki renkli suya daldırıldığında U borudaki suyun hareketini inceleyen öğrenciler basınç, derinlik ile basınç arasındaki ilişki sorularına yanıt aradı.