Saint Joseph’te Pi buluşması

16 Mart 2018

IMG-20180315-WA0008

Matematiğin en ünlü sabit sayısı Pi sayısını anmak amacıyla her yıl 14 Mart günü kutlanan Pi Günü nedeniyle Saint Joseph Lisesi’nde matematik şenliği düzenlendi. Özel Piri Reis Okulları 6, 7. Sınıf öğrencilerinin katılımı ve Saint Joseph Lisesi öğrencilerinin desteği ile düzenlenen şenlikte öğrenciler hem eğlendi hem de yeteneklerini ve bilgilerini sınadı. Pİzza yenerek başlanan günde 12 farklı istasyona katılan öğrenciler matematik dolu bir gün geçirdi. Bir istasyonda 2 Pİ uzunluğundaki mesafeden Pİnpon topunu bardaklara atmaya çalışan öğrenciler başka bir istasyonda Pİ ile başlayan ya da adındın içinde Pİ hecesi geçen anlamlı kelimeler türetmeye çalışırken başka bir istasyonda hiyeroglif ile şifrelenmiş Pİ sayısının sembolünü bulmaya çalıştı. Pİ ve keyif dolu öğleden sonra öğrencilerin Saint Joseph Lisesi bahçesinde Pİ sembolünü yapmaları ile sona erdi.

Neden 14 Mart?

Yüzyıllar boyu matematikçilerin ilgisini çekmiş olan Pi Sayısı’nı anmak için düzenlenen Pi Günü, Amerikan takvim sisteminde sayının ilk üç basamağı olan 3,14’e karşılık gelen (3/14) Mart ayının 14. günü kutlanır.