Poşet çay uçuyor

30 Kasım 2018

IMG_1632

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları anaokulu hazırlık sınıfı öğrencileri ısınan havanın yükselmesini çay poşeti ile yaptıkları deney ile öğrendi.

Kasım ayı GEMS uygulamaları kapsamında fen bilimleri laboratuvarında alüminyum folyo, poşet çay gibi günlük hayatta kullanılan malzemeler ile gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrenciler ilk olarak çay poşetini boşalttı. Boş çay poşetini baca şekline getirerek alüminyum folyo üzerine yerleştiren minikler daha sonra poşeti yaktı. Yanma işlemi sonucunda çay poşeti havalandı. Hazırlık sınıfı öğrencileri poşet çay ile yaptıkları deney sayesinde gökyüzünde süzülerek gezen balonların çalışma prensibini öğrenmiş oldu.