·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Piri Reislilerle Saint Josephliler İzmir turunda

28 Eylül 2018

DSC_0014


Özel Piri Reis Okulları öğrencileri Saint Joseph Lisesinde okuyan büyükleri ile birlikte İzmir’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Öğrencilerin yaşadıkları kentin tarihsel mekanlarını, doğasını tanımaları ve kültürel değerlere karşı ilgilerini attırmak amacıyla Özel Piri Reis Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi ile Saint Joseph Lisesi Sosyal Bilimler Zümresinin işbirliği ile bir İzmir turu düzenlendi. Piri Reisli ve Saint Josephli öğrencilerin gezisi Karataş Semti’ndeki Dairo Moreno Sokağı ve bulunduğu çevreye adını veren Tarihi Asansör’ün gezilmesi ile başladı. Buradan Kadifekale (Pagos Dağı)’ye çıkan kafile daha sonra M.Ö 4 yüzyılda yapılan İzmir Agorası, Havra Sokağı, Kestane Pazarı, Kuyumcular, Mantocular ve Şekerciler çarşıları ile Şadırvanaltı Camii’nin bulunduğu bölgeyi inceledi.

Gezi, Kültürpark’ta bulunan İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nin Taş Eserler, Seramik Eserler ve Kıymetli Eserler Salonu’nun ziyaret edilmesi ile sona erdi. İzmir’in farklı yönlerini görme fırsatı bulan öğrenciler yaşadıkları kenti daha yakından tanımanın yanı sıra derslerde işledikleri konuları pekiştirme fırsatı yakaladı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img