·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Piri Reis’ten 58’de 43

12 Temmuz 2019

pirireis012


Özel Piri Reis Okulları büyük bir başarıya imza attı. Okuldan mezun olan 58 öğrencinin 43’ü Saint Joseph’e giriş hakkı kazandı.

İzmir’in Frankofon eğitim veren sayılı okullarının başında bulunan Özel Piri Reis Okulları, kentin tek yabancı okulu olan İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesine girişte yüzde 75’lik bir oranda başarı sağladı. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde toplam 58 öğrencinin mezun olduğu Özel Piri Reis Okullarında bu yıl 1 Haziran’da yapılan LGS’ye 57 öğrenci girdi. Sınav sonucunda ortalama 414 puan alan 58 öğrenciden 43’ü, 201 kişinin ön kayıt yaptırdığı Saint Joseph Lisesine giriş hakkı kazandı.

 

En uygun tercih

İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesinin bu yıl Piri Reisli öğrenciler için ayrı bir sınav uyguladığını anlatan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Müdürü Sabrina Ataseven, “Bu sonuçta öğrencilerimizin başarısının yanı sıra Saint Joseph Lisesi’nin yeni uygulamasının da etkisi var. Saint Joseph LGS puanının yanı sıra öğrencilerimizi Türkçe ve Fransızcadan yazılı ve sözlü sınava tabi tuttu. Bu ayrıcalık sayesinde sınav sonuçları açıklandığı günün ertesinde öğrencilerimizi Saint Joseph’e yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sonuçlar gösteriyor ki çocuğunu Saint Joseph’e göndermek isteyen veliler için en uygun tercih ilköğretimde Özel Piri Reis Okullarıdır” diye konuştu.

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları Müdürü Dr. Dilek Ege ise bu başarının tesadüf olmadığını dile getirerek, “Biz öğrencilerimize anaokulundan itibaren dünyaya kolaylıkla entegre olabilecekleri eğitimi veriyoruz. Anaokulunda Fransızca öğrenmeye başlayan çocukların İzmir’in tek yabancı okulu olan Saint Joseph Lisesi’ne gitmesi verdiğimiz eğitimin tamamlayıcısı niteliğinde. Dolayısıyla da öğrencilerimizin bu kadar yüksek oranda Saint Joseph’e giriş hakkı kazanması bizi mutlu etti” dedi.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img