Piri Reis’in dijital uygulamaları uluslararası konferansta

05 Mart 2018

20180224_141715

Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarının dijital uygulamaları İstanbul’da düzenlenen uluslararası konferansta anlatıldı.

Dijital teknolojilerin eğitimde kullanım alanlarıyla ilgili atölyelerin yer aldığı bu yıl dördüncü kez düzenlenen “Uluslararası Dijital Bahar Etkinliği”ne katılan öğretmenler, Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarının dijital uygulamaları hakkında konferans verdi.

23-24 Şubat 2018 tarihlerinde iki gün süren ve Fransızca / Türkçe eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliğe katılan Matematik Öğretmeni Seden Kağıtçıoğlu, derslerde kullanılan web ve tablet uygulamalarını yabancı katılımcılara aktarırken Türkçe Öğretmeni Yusuf Varlı kullanım alanı her geçen gün artan karekod uygulamasıyla ilgili olarak geliştirdiği, Türkçe, matematik ve fen bilimlerini kapsayan “Karekodlamaca” adlı projesini sundu.  Sosyal Bilgiler Öğretmeni Canan İpek ise öğrencilerin derslere olan ilgisini yüksek tutmak ve günümüz teknolojilerini kullanarak bir ürün yaratmalarını sağlamak amacıyla hazırladığı “Her Derste Dijital Bir Hikaye Anlatsak” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Piri Reisli öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalardan örnekler sunan öğretmenler katılımcılardan tam not aldı.