·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Piri Reis Ata'sını andı

13 Kasım 2018

IMG_2133


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yılında Özel Piri Reis Okulları öğrencileri tarafından törenler ve çeşitli etkinliklerle anıldı.

Özel Karşıyaka Piri Okullarındaki etkinlikler “Çocuk Atatürk-Büyük Atatürk” kitabının yazarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit’in “Atatürk Bizimle” adlı konferansı ile başladı. Küçük yaşta babasını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatta başarılı olmak için sürekli olarak mücadele verdiğini, dünyanın güçlü devletlerine karşı direndiğini ve kazandığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Başyiğit, “Bize modern bir Türkiye bıraktı. Kurduğu Cumhuriyet’i gençlere emanet etti. Gençlerin engellerle karşılaşacağını biliyordu. Çünkü kendisi de gençlik yıllarında engellerle karşılaştı. Bu nedenle Atatürk’ün devrimini anlamak kadar önemli olan bir başka konuda Atatürk’ün yetiştiği ortam, kişilik özellikleri ve olaylar karşısında tavrını da öğrenmektir. Unutmamalısınız ki hepiniz birer Atatürk olabilirsiniz” diye konuştu.

Karma resim sergisi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinliklerinin ikincisinde Mustafa Ali Kasap, Sevinç Şimşek, Nurşen Görşen, Gülseren Dalbudak, Ali Kanal, Emel Ardahanlı, Esengül Gökmen, Figen Kahya, Nurten Orki, Berrin Tosun, İrfan Uğurlu ve Gülşah İkbal Cesur'un resimlerinden oluşan “Atatürk ve Kurtuluş” adlı karma resim sergisi açıldı. Okul fuayesinde 15 Kasım 2018 Perşembe gününe kadar gezilebilecek serginin açılışı için düzenlenen törene Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Nail Çetin, Karşıyaka eski Milli Eğitim Müdürü ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Muammer Gezginci ile eser sahipleri katıldı.

10 Kasım Cumartesi günü düzenlenen anma töreni ise okul fuayesinde bulunan Atatürk köşesine çiçeklerin konulması ile başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşama gözlerini yumduğu saat olan 09.05’teki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler şiirler, marşlar ve şarkılar ile Atatürk’e olan özlemlerini dile getirdi.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img