Ödüller sahiplerini buldu

04 Nisan 2019

IMG_0960

Özel Piri Reis Okullarının Frankofoni Haftası dolayısıyla bu yıl ikinci kez düzenlediği fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmayı kazanan öğrencilere ödülleri sergi açılış töreninde verildi.

Frankofoni Haftası etkinlikleri kapsamında “Bir fotoğraf, birkaç kelime…” başlığı ile düzenlenen yarışmaya İzmir’de ikinci yabancı dili Fransızca olan okullarda bulunan 10-15 yaş arası öğrenciler katıldı.  Her yarışmacının fotoğrafın yanı sıra Frankofoninin on kelimesini içeren kısa bir mesajla katıldığı yarışmada eserler Özel Piri Reis Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Selim Bonfil, Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları Müdürü Dilek Ege, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yasa, Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları Resim Öğretmeni Zeynep Yağızkurt ve Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ejder Akhanca'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda Özel Ege Lisesi’nden Mert Çiçek birinci, Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’ndan Teoman Karahan ikinci, Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’ndan Artun Kısmalı üçüncü oldu. Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’ndan Nehir Duru Aydın Jüri Özel Ödülü’nü kazanırken Özel Ege Lisesi’nden Ceren Sıla Karaca, İzmir Özel Türk Koleji’nden Diktaş Barkın ve Defne Ece Tiftikçioğlu ve Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’ndan Can Biçen’in eserleri sergilenmeye layık bulundu.