Müzikli sınav terapisi

13 Mart 2018

IMG_6000

Uzman Psikolojik Danışman ve Sanat Terapisti Zahid Harmanlı, 8. sınıfları öğrencileriyle streslerini kontrolü ve motivasyon üzerine müzikli bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Öğrencilerin kaygı, sınav kaygısı ve bu kaygıyla nasıl başa çıkacaklarının anlatıldığı “İçsel Bütünlüğü Yakalamak/Motivasyon” adlı çalışma müzik eşliğinde yapılan ısınma ile başladı. Bu sırada imajinasyon tekniği kullanılarak öğrencilerin yalnız olmadıkları hissettirilmeye çalışıldı. Motivasyon, kendine güven, geleceği planlama gibi konularda müzik ve drama teknikleri kullanılarak süren çalışmada öğrenciler kendilerini grup içerisinde ifade etme olanağı buldu. Kendilerini ve duygularını tanımaya yönelik olarak yaşadıkları duygu durumunu grup içerisinde ifade etme olanağı bulan öğrenciler hissettiklerini yazıya döktü. Çalışma dileyen öğrencinin yazdıklarını okuyarak grupla paylaşmasıyla sona erdi.