Mustafa Kemal ve İzmir

1

Mimar Doç. Dr. Zehra Akdemir 3., 4. ve 5.sınıf öğrencilerine Atatürk Müzesi ve Atatürk’ün İzmir günlerini konu alan “Kordondaki Beyaz Ev” adlı görsel öykü anlatımı yaptı.

İlk olarak 1905’te 24 yaşında genç bir Osmanlı subayı iken İzmir’e gelen Ulu Önderin, 9 Eylül günü Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ordunun başkomutanı daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak kente defalarca geldiğini anlatan Akdemir, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı bu kente emanet ettiğini dile getirdi. Mustafa Kemal’in İzmir’i doğup büyüdüğü Selanik’e olan benzerliğinden dolayı çok sevdiğini ifade eden Akdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kordon’da müze olarak kullanılan evi Atatürk’e hediye ettiğini söyledi.