Minik fotoğrafçılar Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesini gezdi

06 Kasım 2017

IMG_9955

Fotoğrafçılık Kulübü ve hafta sonu fotoğrafçılık kursu öğrencileri Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesini ziyaret etti. Müze Müdürü Bülent Güzey’den “Camera obscura”dan karanlık odaya, cam negatiflerden filmli makinelere kadar fotoğrafın tarihsel gelişimi hakkında bilgi alan minik fotoğrafçılar ardından müze bahçesinde bulunan büyük boyuttaki camera obscuranın içinde görüntünün nasıl oluştuğunu yaşayarak öğrendi. Diaroma odasında 360 derecelik 25x5 metre boyutundaki dev Karşıyaka panaromasını izleyip fotoğrafını çeken öğrenciler daha sonra 19. yüzyıla ait stüdyoda fotoğrafın nasıl çekildiğini gördü. Gezi stüdyoda ve müze bahçesinde çekilen fotoğraflar ile sona erdi.