Matematik bilgilerini yarıştırdılar

16 Kasım 2018

IMG-20181114-WA0013

Özel Piri Reis Okullarının on kişiden oluşan matematik takımı dünyanın en önemli matematik yarışmaların biri olarak kabul edilen ve on-line olarak gerçekleştirilen AMC 8’de yarıştı

Ortaokul öğrencilerinin matematiğe olan ilgisini arttırmak, öğrencilerin lise ve üniversite sınavı öncesi matematik bilgisini güçlendirmek amacıyla AMC Türkiye Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen sınav önceki gün gerçekleştirildi. Piri Reis Okulları Matematik Takımı’nın on öğrencisi aynı saat dilimi içerisinde bulunan diğer okullardaki rakipleri ile aynı anda on- line olarak kendilerine verilen 25 soruyu 40 dakika içerisinde çözmeye çalıştı.

Amerika Matematik Birliği (MAA) tarafından her yıl Kasım ayında gerçekleştirilen AMC 8 (American Mathematics Competitions) dünyanın en önemli matematik sınavları arasında kabul ediliyor.