Élise Fontenaille ile buluşma

05 Nisan 2018

Lili 1

Frankofoni Haftası etkinlikleri kapsamında 6. sınıf öğrencileri bu yıl Frankofon Liseler Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Fransız Yazar Élise Fontenaille ile tanıştı.

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 6. sınıf öğrencileri Frankofoni Haftası etkinlikleri kapsamında Fransızca öğretmenleri ile birlikte Élise Fontenaille'nin eserleri ile ilgili inceleme yaptı. Yazarın daha önceki kitaplarından yola çıkan öğrenciler hayal güçlerini kullanarak Fontenaille’nin yeni çıkacak kitabı “Lili cherce son chat” için görsel çalışmalar ortaya koydu. İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde yazar ile buluşan öğrenciler bir yandan kütüphanede sergilenen eserlerini Fontenaille’ye gösterme diğer yandan da sohbet etme imkanı buldu.