Levanten yemekleri

10 Mayıs 2018

SAM_4385

Özel Piri Reis Okulları 5. sınıf öğrencileri tarafından yürütülen  “İzmir’de Levanten Kültürü” adlı proje kapsamında bir grup öğrenci Levantenler Derneğini ziyaret ederek İngrid Braggiotti’den Levanten yemekleri hakkında bilgi aldı.

Levantenlerin gelenek, görenek ve alışkanlıkları gelecek nesillere aktarmak amacıyla Elisa Sponza, Aude Ragusin ve Lotte Romano ile birlikte eski tariflerden oluşan bir yemek kitabı yazdıklarını anlatan Braggiotti, “Eski defterlerde bulduğumuz yemek tariflerini,  Noel ve Paskalya’da yapılan özel tatlıları pişirdik, tattık bu sırada çok eğlendik ve ortaya Levanten mutfağı üzerine yazılmış ilk kitabı çıkarttık. Kitabın gelirini Bornova Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Ege Üniversitesi bünyesindeki hasta çocuk evlerin vakfına bağışladık” dedi. Levantenlerin yaşam tarzları hakkında bilgi veren Braggiotti eski döneme ait bazı yaşam öykülerinden oluşan bir kitap hazırlığında olduklarını da sözlerine ekledi.