Köpükten şelale yaptılar

14 Kasım 2018

IMG_1262

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 4 yaş sınıfı öğrencileri kimyasal maddeleri ve laboratuvar kurallarını yaptıkları köpük şelalesi deneyi ile öğrendi.

Minik öğrencilerin fen bilimlerine olan ilgisini arttırmak amacıyla yapılan GEMS çalışmaları kapsamında 4 yaş sınıfı öğrencileri kimyasal maddeler ile tanıştı. Laboratuvar ve kimyasal madde kavramları ile tanışan minikler çalışma ortamında uymaları gereken kuralları öğrendi. Köpük şelalesi ismini verdikleri etkinlikte kullanılan potasyum iyodür, hidrojen peroksit, sıva deterjan ve gıda boyasının kullanım alanları hakkında bilgi edinen 4 yaş sınıfı öğrencileri daha sonra bu kimyasal maddeleri deney tüpünde karıştırdı ve ortaya çıkan reaksiyonu gözleme imkanı buldu.