Kendi mumlarını yaptılar

21 Mayıs 2018

IMG_5832

GEMS çalışmaları kapsamında mum yapan 4. sınıf öğrencileri mum yapımının yanı sıra maddenin hallerini, kalıpçılık mesleğini ve aydınlatma teknolojilerini öğrendi. Fen laboratuvarında parafin, çeşitli kalıplar ve ısıtıcı kullanılarak gerçekleştirilen çalışmada öğrenciler maddenin halleri, hal değişimi, erime donma noktası arasındaki farkı öğrendi. Mum yapımında kullanılan parafinin eritilerek kalıplara dökülmesinin ardından ise kalıp yapımı, kalıpçılık mesleği ve kalıpların nerelerde kullanıldığını hakkında bilgi edindi. Zevklerine göre mum yapan öğrenciler çalışmanın sonunda maddenin halleri ile aydınlatma gereçleri arasındaki bağı da öğrendi.