·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

İzmir’de Fransız aşk şarkıları rüzgarı

28 Mart 2019

konser01


Ünlü İsviçreli Soprano Maria Gessler Türk Piyanist Barış Büyükyıldırım ile birlikte İzmirlilere Fransız şarkıları ile dolu bir gece sundu.

 

Frankofoni Haftası kutlamaları kapsamında İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosluğu davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İsviçreli Soprano Maria Gessler, Türk Piyanist Barış Büyükyıldırım ile birlikte Fransız aşk şarkılarından oluşan bir konser verdi. İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi ve Özel Piri Reis Okulları okul aile birlikleri tarafından Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen geceye İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Beat Schmid, İzmir İsviçre Fahri Konsolosu Celal Hasan Umur, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi Müdürü ve Piri Reis Okulları Genel Koordinatörü Jacques Augereau’nun da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. İkili “Aşkın Yolları (Les chemins de l’amour)” konserde başta H. Duparc, olmak üzere ünlü çok sayıda Fransız şair ve besteciden yazılan 30’a yakın eseri seslendirdi.

İsviçre'de doğan soprano Maria Gessler Basel Müzik Akademisi'nden mezun oldu. Avrupa’da çok sayıda operada başrol oynayan ve konuk sanatçı olarak yer alan Gessler geniş oratoryo repertuarı olan bir yorumcu olarak tanınmaktadır.

Çok yönlülüğü ile tanınan Türk piyanist Barış Büyükyıldırım ise solo konser sanatçısı, orkestra solisti, eğitimci, opera koçu ve caz müzisyeni olarak Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Kanada ve Türkiye’de sahne aldı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img