İnsan hakları neden gerekli

12 Aralık 2017

IMG_9763

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şafak Evran Topuzkanamış, İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kapsamında Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında konferans verdi.

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası dolayısıyla Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarına konuk olan Yrd. Doç. Dr. Topuzkanamış “İnsan haklarının korunmasına neden ihtiyacımız var?” sorusundan yola çıkarak insan temel hak ve hürriyetlerinin anayasa tarafından güvence altına alınmasının önemine değindi. Konferansa “Kadının ve Kadın Yurttaşın Haklar Bildirgesi”ni kaleme alan Olympe de Gouges’un hikayesi ile devam eden Topuzkanamış, 1986’da Ukrayna-Çernobil Nükleer İstasyonunda meydana gelen radyoaktif patlamanın neden olduğu insan hakkı ihlalleri, Suriyeli işçi çocuklar ve engellilerin sorunları gibi güncel örneklerle konuşmasını sonlandırdı.