Havanın varlığını deneyerek öğrendiler

28 Aralık 2018

IMG_2769

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 4 yaş sınıfı öğrencileri GEMS uygulamaları kapsamında fen bilimleri laboratuvarında yaptıkları çalışma ile havanın varlığı deneyerek öğrendi.  “Havayı nasıl hissederiz?” sorusuna yanıt arayan minik öğrenciler havanın itme gücünü kullanarak, günlük hayattan örneklerle gözleme fırsatı buldu. Deneyde enjektör, serum hortumu kullanan öğrenciler her iki enjektörü serum hortumu ile birbirine bağladı. Enjektörlerden birini piston mantığı ile hareket ettiren öğrenciler diğer enjektörün kendiliğinden hareket ettiğini gözledi. Çalışma sonucunda öğrenciler havayı görmemelerine rağmen varlığını anlama fırsatı yakalamış oldu.