Hareket hayatın her alanında

30 Kasım 2018

IMG_1668

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 3. sınıf öğrencileri Kasım ayı GEMS etkinliğinde hareket, kuvvet, hareketin çeşitleri ve kuvvetin harekete olan etkilerini günlük hayattan örneklerle öğrendi.

Fen bilimleri laboratuvarında yapılan çalışmada plastik fanus, ping pong topu, eğik düzlem kullanıldı. Fanus içine atılan ping pong topunun hareketini gözleyen öğrenciler dairesel hareket kavramını günlük hayattan bir örnek ile öğrendi. Hızlanma ve yavaşlama kavramlarının fiziğin temelini oluşturan basit makinalar ve eğik düzlem kullanılarak anlatılması ile birlikte öğrenciler fen bilimlerinin hayatın her alanında karşılarına çıkacağını anlama fırsatı buldu.