Geometrik şekilleri öğrendiler

05 Ocak 2018

DSC03964

2. Sınıf öğrencileri GEMS uygulamaları kapsamında “Daireden Kareye” adlı çalışma ile geometrik şekilleri ve özelliklerini tanıma fırsatı buldu.

Öğrencilerin fen bilimleri ile günlük yaşam arasında bağ kurabilmesi ve temel bilimlere olan ilgilerini arttırmayı amaçlayan GEMS uygulamaları kapsamında Fen Bilimleri laboratuvarında gerçekleştirilen çalışmada renkli kağıt, yapıştırıcı ve makas kullanıldı. Öğrenciler uygulama öncesinde geometrik şekiller ve özelliklerini öğrendikten sonra günlük yaşamda kullanılan eşyalarla geometrik şekiller arasında bağı kurdu. El becerisinin de ön planda olduğu çalışmada renkli kağıtları şeritler halinde kesen öğrenciler ilk aşamada iç içe geçmiş daireler elde etti ikinci aşamada ise bu daireler kesilerek kare şekli elde edildi.