·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Genç Frankofonlar kamera başında buluştu

31 Mayıs 2019

20190531_140710


Türkiye’nin genç Frankofonları, İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği (APFIZ) tarafından düzenlenen “Türkiye’de Frankofoninin 50 Yüzü” adlı video projesinde bir araya geldi.

Uluslararası Fransızca Öğretmenleri Federasyonu’nun 50. yılı kutlamaları kapsamında İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği (APFİZ), Türkiye Fransız Kültür Merkezleri ve Tevfik Fikret Okulları tarafından düzenlenen “Türkiye’de Frankofoninin 50 Yüzü” etkinliği Tevfik Fikret Okulları Bornova Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara ve Bursa’da Fransızca eğitim veren ve projeye davet edilen okulların öğrencileri katıldı. Fransa Büyükelçiliği Kültürel Etkinlik ve İşbirliği Müsteşarı ve aynı zamanda Türkiye Fransız Kültür Merkezi Genel Müdürü Eric Soulier, Fransa Büyükelçiliği Fransızca İşbirliği Ataşesi Virginie Villechange ve Fransa Büyükelçiliği Eğitimde İşbirliği Ataşesi Bruno Delvallee’nin konuk olduğu etkinlikte genç Frankofonlar gün boyu çeşitli atölyelerde konuklar ile bir araya geldi. Renkli geçen günün sonunda öğrencilere projeye katılımlarından dolayı sertifika verildi.

Piri Reis’den üç röportaj

Türkiye genelinde 50 okulun davet edildiği proje için Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ve Özel İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi eski müdürü Frère Caporal, Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları ise Orion Eğitim Vakfı Özel Piri Reis Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Selim Bonfil ile yaptıkları röportajlar ile katıldı.

Röportajlar film oldu

Projeye davet edilen okullarda öğrenciler bir öğretmen rehberliğinde sanat, edebiyat, felsefe, hukuk, uluslararası ilişkiler, gazetecilik, politika, ekonomi, endüstri, bilim, bilişim, iletişim, spor, moda ve gastronomi alanlarında Frankofoni ile özel bir bağı olan Türk vatandaşı ünlü kişi ile 1-3 dakikalık bir röportaj yaptı. Toplam 50 kişi ile yapılan röportajlar bir araya getirilmesiyle oluşan video filmiz Türkiye’de Frankofoninin aktüel bir portresi oluşturuldu.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img