Gems çalışmalarına “ses” ile başladılar

09 Ekim 2019

IMG_1185

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 2. sınıf öğrencileri GEMS çalışmalarına “Ses titreşimdir” adlı çalışma ile başladı.

Çalışma öncesinde ses hakkında genel bilgi alan öğrenciler sesin bir enerji türü olduğunu, diyapazom adı verilen alet aracılığı ile hareket enerjisine dönüştüğünü öğrendi. Streç film, plastik bardak, diyapozom, su, ip ve kağıt peçete kullanılan etkinliğin ilk aşamasında ise öğrenciler strech film ile ağzı kaplı bardağın üzerine dökülmüş tuz tanelerinin ve plastik kaptaki suyun titreşim halindeki diyapazom tarafından hareketi ettirilmesini inceledi. Çalışma plastik bardağın içinden geçirilerek nemli peçeteye sabitlenen ipin çekildiğinde çıkardığı ses ile tamamlandı.