·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Geleceğin Frankofon diplomatlarının adresi Ankara oldu

18 Ocak 2019

IMG_2112


Ankara Tevfik Fikret Lisesi tarafından düzenlenen “Ankara Modeli Fransızca Birleşmiş Milletler Konferansı (MAFNU 2019)” geçen hafta sonu yapıldı.

Fransızca öğrenen ortaokul öğrencilerinin Birleşmiş Milletler delegesi rolünü üstlenerek bir yandan dil becerilerini geliştirmeleri diğer yandan da güncel küresel konularda bilinçlenip, fikir ortaya koymalarını hedefleyen MAFNU konferansı yapıldı. Konferansın açılışına onur konuğu olarak Belçika Büyükelçisi Michel Malherbe, Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Eric Soulier ile Eğitim ve Fransızca İşbirliği Ataşesi Bruno Delvallée katıldı. Açılışın ardından Belçika Büyükelçisi Michel Malherbe Belçika Delegasyonunu temsil eden Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencileri ile sohbet etti.

Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nde ikinci kez yapılan konferansa Güzelbahçe ve Karşıyaka Piri Reis Okullarının yanı sıra İzmir Tevfik Fikret Okulları, İstanbul’dan Küçük Prens Okulları, Neslin Değişen Sesi Okulları, Galatasaray Lisesi, Ankara’dan ise Charles de Gaulle Fransız Okulu, Ted Koleji, Ankara Tevfik Fikret Okulları ve Pakistan Okulu’ndan toplam 292 öğrenci katıldı.

“Yeni teknolojiler, Yapay zeka: Vaatler ve Tehlikeleri” konulu konferansta öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin bakış açısından güvenlik, tarih, sürdürülebilir kalkınma, insan hakları, sağlık ve UNICEF komisyonlarında daha dürüst ve doğru bir dünyaya ulaşmanın yolları konusunu tartıştı.

Konferansta Belçika Delegasyonunu temsil eden Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarından Dora Kuru ve Selin İbişağaoğlu İnsan Hakları Komisyonu’nda, Eleonore Richard Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu’nda, Melis Durmaçalış Güvenlik Komisyonu’nda, Alara Zahnd ve Eylem Çelebi Sağlık Komisyonu’nda, Aylin Uzunboylar Ekonomi-Sosyal Komisyon’da yer aldı. İsveç’i temsil eden Karşıyaka Piri Reis Okullarından ise Kaan Akarsu Sağlık Komisyonunda, Lydie Maine ve Nehir Akar ise Sürdürülebilir Gelişme Komisyonunda görev aldı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img