·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Frankofoni Haftasının “En Şiirsel Gösteri”si

03 Nisan 2018

buluşma01


Frankofoni Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir’de Fransızca eğitim veren okulların öğrencileri Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında “Yetenek Sizsiniz Yarışması”nda yeteneklerini sergiledi. Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları öğrencileri “En Şiirsel Gösteri” ödülünü aldı.

Tüm dünyada resmi dili Fransızca olan ülkelerde ve Fransızca eğitim yapılan okullarda kutlanan Frankofoni Haftası renkli görüntülere sahne oldu. Anaokulundan ortaokula kadar tüm öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri, dans gösterileri, film festivallerine kadar pek çok projede yar aldığı hafta Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarındaki özel ve büyük buluşma ile sona erdi. İzmir’de Fransızca eğitim yapan okulları bir araya getirmeye amaçlayan festivale 12 okuldan 250’ye yakın 5 ve 6. sınıf öğrencisi katıldı. Öğrenciler festivalde yer alan “Yetenek Sizsiniz” yarışmasında bir yandan Fransızca şarkılar, skeçler ve dans gösterileri ile yeteneklerini ortaya koyarken diğer yandan da gönüllerince eğlendi. Öğrencilerin dünyanın boğuştuğu güncel çevre sorunlarını konu alan Fransızca skeçleri festivali izleyen büyükler tarafından büyük alkış topladı.

Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak onur konuğu olduğu festivalde, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, Fransız Kültür Merkezi Kurslar Müdürü Güzin Bozduman, APFİZ (İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği) Başkanı Elisabeth Durmuş, İzmir Saint-Joseph Lisesi Fransızca koordinatörleri Ayşe Anamur ve Havva Dönmez’den oluşan jüri seçim yapmakta zorlandı. Yarışmada bale ve Latin kareografisiyle Karlar Ülkesi filminden “Libéréé délivrée” adlı gösteriyi sunan Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları öğrencileri “En Şiirsel Gösteri” ödülüne layık görüldü.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img