Eko Tim’den organik zeytin

05 Kasım 2018

IMG_1513

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları Eko Tim öğrencileri geliri önümüzdeki günlerde oluşturulacak Piri Reis Korusu’nda kullanılmak üzere kırma zeytin yaptı. Okul bahçesinde bulunan zeytin ağaçlarının hasadını gerçekleştiren eko tim ardından kırma yöntem ile zeytin üretmeyi öğrendi. Yemekhanede toplanan eko tim öğrencileri önce zeytinleri kırdı ardından da tuzlu su hazırlayarak zeytinleri suya bastı. Öğrencilerin kendi elleriyle toplayarak tuza bastıkları zeytinler iki hafta sonra yapılacak kermeste satışa sunulacak. Zeytinlerin satışından elde edilecek gelir ise oluşturulacak Piri Reis korusu için bağışlanacak.