Dodo Kuşu Cosmo çevreyi anlattı

15 Şubat 2018

IMG_0886

Çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için dolaşan Dodo Kuşu Cosmo, Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarına konuk oldu. Nesli tükenen bir kuş türünden esinlenerek çizgi dünyasına aktarılan Çevreci Kahraman Dodo Kuşu Cosmo öğrencilerle sohbet ve dans ederek çevrenin korunması için yapılması gerekenleri, bitki ve hayvan sevgisini, çevreyi temiz tutmanın gerekliliğini anlattı. Çevreye duyarlı olmanın önemi hakkında bilgiler veren Cosmo öğrencilere birlikte dünyada ağaçlar tükenirse neler olabileceğiyle ilgili kısa filmi izletti. Çevreyi koruyacaklarına söz veren öğrenciler etkinliğin sonunda Dodo Kuşu Cosmo ile hatıra fotoğrafı çektirdi.