Deney yapıp ismini verdiler

19 Mart 2018

DSC04695

2. sınıf öğrencileri GEMS çalışması kapsamında yaptıkları deneyin ismini de kendileri verdi. Farklı yoğunluktaki sıvıların birbirlerine karıştırıldıkları zaman ne tür davranış göstereceklerini öğrenen 2. sınıf öğrencileri fen bilimleri laboratuvarında yaptıkları deneyde su, gıda boyası, sıvı yağ ve kavanoz kullandı. Gıda boyasıyla kırmızı, sarı ve yeşil renkli sıvılar elde eden öğrenciler daha sonra bu sıvılara zeytinyağı ekledi. Kavanozları çalkalayarak karıştıran öğrenciler bir süre sonra zeytinyağının suyun üzerine çıktığını gözlemledi. “Zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmak” değiminin nereden geldiğini öğrenen öğrenciler yaptıkları deneye “Trafik lambası” adını verdi.