Çok dilli kutlama

01 Ekim 2019

IMG_8922

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları, 26 Eylül Diller Bayramı’nı birbirinden renkli etkinlikler ile kutladı.

İlk Türk Dil Kurumu Çalıştayının toplanmasının 87. ve AB ülkeleri arasındaki Avrupa Diller Bayramının 19. yıldönümü Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında sabah töreninden ders içi etkinliklere kadar pek çok alana yayılan öğrencilerin dil yetisini arttırmaya yönelik eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Güne dört dilde şarkı söyleyerek başlayan öğrenciler ilk olarak İlkay Kıyak’ın doğru, etkili konuşmanın önemine dair sunumunu izledi ve uygulamalı diksiyon çalışmaları yaptı. Diller Günü kutlamaları ortaokul öğrencilerinin Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca olarak dört ayrı dilde hazırladığı etkinlikler ile sürdü. 5. sınıfların İngilizce hafıza oyununu, 6. sınıfların İtalyanca tekerlemesi izledi. 7’ler Türkçe doğaçlama yaparken 8’ler Fransızca kelime türetme oynadı.